• Ελληνικά
  • English
Αρχική arrow Fit & Care
Τοποθέτηση Εκτύπωση


α. Σε τσιμεντοκονία

β. Σε θερμαινόμενη τσιμεντοκονία (ενδοδαπέδια θέρμανση)

γ. Σε MDF, πλακίδια, μάρμαρο ή οποιοδήποτε αλφαδιασμένο σκληρό δάπεδο

δ. Σε καδρόνια τα οποία έχουν μέγιστη απόσταση μεταξύ τους 40cm

ΓΕΝΙΚΑ:
Ανεξαρτήτως τρόπου τοποθέτησης, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι η επιφάνεια δεν θα έχει υγρασία πάνω από 3%. Οι εργασίες του χώρου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν την τοποθέτηση των πατωμάτων Serenzo. 

Το ποσοστό υγρασίας στην ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης θα πρέπει να είναι μεταξύ 45% και 55% και η θερμοκρασία δωματίου περίπου στους 20oC. Σε κρύα περίοδο, αφήστε σφραγισμένα τα πακέτα προκειμένου να εγκλιματιστούν για 48 ώρες περίπου. 

1. ΚΑΡΦΩΤΑ: η συγκεκριμένη τοποθέτηση προϋποθέτει το δάπεδο Serenzo να είναι μασίφ ή τρικολλητό με πάχος 20-22mm. Η τοποθέτηση γίνεται χρησιμοποιώντας καδρόνια τοποθετημένα σε απόσταση 40cm μεταξύ τους. Οι σανίδες μπορούν να καρφωθούν απευθείας στα καδρόνια χρησιμοποιώντας καρφιά με πλατιά κεφαλή και 50-60mm μήκος τα οποία καρφώνονται στην αρσενική εξοχή των σανίδων. Εάν πάνω στα καδρόνια τοποθετηθεί πρώτα ψευτοπάτωμα (π.χ. Κ/Π θαλάσσης) τότε συνίσταται το βίδωμα ή το κόλλημα των σανίδων πάνω σε αυτό. Η Serenzo προτείνει ειδικές ξυλόβιδες 3 χ 45mm οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν και στα τελειώματα για να στερεωθούν η πρώτη και η τελευταία σανίδα κοντά στον τοίχο. Κάθε σανίδα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο καρφιά στην μακριά της πλευρά και ένα στην κοντή. Σαν αρχή, θα πρέπει να υπάρχει ένα καρφί ανά 40cm. Συνίσταται να αφήνετε αρμό διαστολών τουλάχιστον 5mm προκειμένου να εξαερίζεται η υγρασία. Επίσης θα πρέπει να αφήνετε τουλάχιστον 1,5cm απόσταση από τον τοίχο, τις μπαλκονόπορτες, άλλου είδους πατώματα (πλακίδια) κ.τ.λ.

2. ΚΟΛΛΗΤΑ: η επιφάνεια στην οποία θα κολληθούν οι σανίδες, θα πρέπει να έχει καθαριστεί καλά. Η κόλλα η οποία θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι ελαστική. Σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να προκληθούν ρωγμές και να χαλάσει η κάτω πλευρά του δαπέδου. Προτείνεται η SIKA BOND T55.

3. ΠΛΩΤΑ: η συγκεκριμένη τοποθέτηση απαιτεί το δάπεδο να είναι της σειράς 3 ply (ημιμασίφ). Οι συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας παραμένουν οι ίδιες με τα προηγούμενα είδη τοποθέτησης. Επάνω από τα έδαφος τοποθετείται ένα ηχομονωτικό υπόστρωμα και επάνω σε αυτό ακουμπάμε τις σανίδες οι οποίες κουμπώνουν η μία με την άλλη.

Ναι, η σειρά 3ply της Serenzo μπορεί να τοποθετηθεί στο μπάνιο ακολουθώντας τις σωστές οδηγίες, ενώ συνίσταται να ξαναλαδώνονται μετά την τοποθέτηση τα προλαδωμένα δάπεδα. Επιπλέον θα πρέπει να γίνεται τακτική συντήρηση και να αποφεύγεται η παραμονή νερού για πολλή ώρα πάνω στις σανίδες.
Οι εκδόσεις των προλαδωμένων πατωμάτων είναι έτοιμες προς χρήση. Ωστόσο εάν πρόκειται για επαγγελματικούς χώρους συνίσταται να ξαναλαδώνονται με τα λάδια συντήρησης της Woca, χρησιμοποιώντας βαμβακερό πανί ή μηχανή για μεγάλους χώρους. Το πάτωμα παρά το γεγονός ότι δείχνει στεγνό μετά από 2 ώρες, θα πρέπει να πατηθεί μετά από 24 ώρες. Αφήσετε 10-14 ημέρες πριν από το πρώτο σφουγγάρισμα ώστε να μπορέσει να σκληρύνει το λάδι.

 
Αναλώσιμα: Λάδια, Βίδες, Κόλλες, Υπόστρωμα Εκτύπωση
Η WOCA Δανίας έχει αναπτύξει πλήρη σειρά προϊόντων συντήρησης και καθαρισμού σε συνεργασία με τους κατασκευαστές. Μπορείτε να βρείτε παρακάτω τον οδηγό προϊόντων και τα εγχειρίδια χρήσης.
Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο site της Woca Denmark στην διεύθυνση: 


woka Οδηγός αναλωσίμων της woca (σελ.21)
wood_cleaner WOCA Wood Cleaner (σελ.30)
spotremover
WOCA spot remover (σελ .31)
sapounia_woka Σαπούνια woca (σελ.26)
oil_woka
Λάδι συντήρησης woca (σελ.22)
oil_pasta Πάστα λαδιού woca (σελ.23)
master_oil Βασικά Λάδια woca (σελ.15)
master_oil_2 Βασικά Λάδια woca με υψηλά στέρεα (σελ.16)
colour_oil Βασικά χρωματιστά Λάδια woca (σελ 17)Ειδικές βίδες
 
bides
SERENZO Special Screws
3,2 x 50 200 pcs/box

 

 

 

 

sika_lam-impact_s_plus

 

 

 

 

SIKA Lam-Impact S Plus
Ηχομωνοτικό υπόστρωμα για πλωτά δάπεδα.
Με πρόσθετο φύλλο HDPE

 

sikabond

SIKABOND T54FC
Κόλλα ενός συστατικού για δάπεδα
Κατανάλωση 0,8-1,2 kg /m

 

sika_primer_mb

 

 

 

 

 

 

 

SIKA Primer MB
Αστάρι δύο συστατικών για ενίσχυση πρόσφυσης
Κόλλας δαπέδων SIKABOND
Κατανάλωση αναλόγως 0,2-0,5 kg /m2

 

 

sika_flex_290_dc

 

SIKA FLEX 290 DC
Σφραγιστική PU σιλικόνη με UV για αρμούς deck joints.
Σε μαύρο ή λευκό χρώμα. Κατανάλωση αναλόγως 600ml / m2

 

Για περισσότερες διευκρινίσεις όσον αφορά τα προϊόντα SIKA, μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο site http://www.sika.gr/


 
Αξεσουάρ Εκτύπωση
1. Σοβατεπί
 
Διαστάσεις πάχος x ύψος: 18 x 50mm, 18 x 100mm, 18 x 120mm
 
Μήκος: 2400mm ανά τεμάχιο (μόνο στο δρυ, τα υπόλοιπα είδη έρχονται σε διάφορα μήκη)
 5 τμχ / πακέτο
  
Είδη
 
Oak Rustik: unfinished, diamante, diamante colore, olio, olio colore, olio fumo, diamante fumo
Ash: unfinished, diamante, olio, olio colore, fuoco, fuoco diamante
Cherry: unfinished, diamante, olio, olio colore
Walnut: unfinished, diamante, olio, olio colore
 
2. SERENZO Προφίλ αλουμινίου και άλλα για πλωτά πατώματα
 
Διαστάσεις 100 cm 180 cm 300 cm
Oak/Ash/Walnut classic
diamante
fumo
 
alouminia
 
Συντήρηση Εκτύπωση
Indoor

Ο τακτικός καθαρισμός γίνεται με σκούπα χειρός ή ηλεκτρική. Κατά τον πρώτο μήνα μετά την τοποθέτηση θα πρέπει να σφουγγαρίζετε ΜΙΑ φορά την εβδομάδα με σαπούνι της WOCA Natural Soap το οποίο διατίθεται και σε λευκό χρώμα, ώστε να «χτίσετε» την προστατευτική επιφάνεια.

Μετά σφουγγαρίζετε:
- όταν το πάτωμα είναι βρώμικο
- όταν το πάτωμα δείχνει στεγνό

Χρησιμοποιείτε δύο κουβάδες:
Έναν κουβά με σαπούνι σε αναλογία 150ML ανά 5 λίτρα νερού
Έναν κουβά με καθαρό νερό για να ξεπλένετε τη σφουγγαρίστρα από το σαπούνι.
Μη σφουγγαρίζετε με σκέτο νερό γιατί αφαιρεί το προστατευτικό σαπούνι.
Μη χρησιμοποιείτε σφουγγαρίστρα η πανιά από microfibre γιατί χαράζουν το πάτωμα (woca pdf. Σελ 26-27)
1. Tο διάλυμα σαπουνιού WOCA Natural Soap από μόνο του έχει καθαριστική δράση.

2. Όταν το πάτωμα έχει εγκαταλειφθεί ή είναι πολύ βρώμικο, μπορείτε να το σφουγγαρίσετε με το Woca Wood Cleaner στις ίδιες αναλογίες με το σαπούνι και με τη χρήση των δύο κουβάδων. Ακολούθως, θα πρέπει το δάπεδο να σφουγγαριστεί με το σαπούνι προκειμένου να επανέλθει η προστατευτική στρώση.

3. Για πιο επίμονους λεκέδες τοπικά τρίψετε με ένα σφουγγάρι με διάλυμα Woca Wood Cleaner κατά τη φορά των νερών του ξύλου. Τυχόν ανομοιοχρωμία από τον τοπικό καθαρισμό θα εξαφανιστεί μετά από λίγα σφουγγαρίσματα και την έκθεση του δαπέδου στο φως. (woca pdf. Σελ 30)

4. Για επίμονους λεκέδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Woca Spot Remover ψεκάζοντας απευθείας στο λεκέ και αφήνοντας να δράσει για περίπου 10-20’ . Στη συνέχεια τρίψτε με μία βούρτσα μέχρι να φύγει ο λεκές και σκουπίστε με ένα μαλακό ύφασμα. Τέλος, ξαναλαδώσετε με την Woca Maintenance Paste τοπικά. Τυχόν ανομοιοχρωμία από τον τοπικό καθαρισμό θα εξαφανιστεί μετά από λίγα σφουγγαρίσματα και την έκθεση του δαπέδου στο φως. (woca pdf. Σελ 31)

5. Για λιπαρούς λεκέδες, εμπειρικά συνίσταται να τοποθετήσετε μαγειρική σόδα πάνω στο λεκέ. Ρίξτε λίγες σταγόνες νερό μέχρι να αφρίσει. μετά σκουπίσετε με ένα βαμβακερό πανί. Μπορείτε να επαναλάβετε και στο τέλος να χρησιμοποιήσετε το διάλυμα σαπουνιού για να φιλτράρετε την επιφάνεια.
Αν το πάτωμα συντηρείται τακτικά με τα σαπούνια της Woca, γενικά δεν χρειάζεται να ξαναλαδωθεί. Ωστόσο για επαγγελματικούς χώρους συνίσταται η χρήση του Woca Maintenance Oil μία φορά το χρόνο. Πριν από τη χρήση του, θα πρέπει το πάτωμα να έχει καθαριστεί καλά με το Woca Wood Cleaner. (woca pdf. Σελ 22-23)
Τα κερωμένα δάπεδα είναι προφινιρισμένα με ειδικά κεριά τα οποία έχουν ως βάση οικολογικά και φυσικά συστατικά.Τα Serenzo κερωμένα δάπεδα συνδυάζουν φυσική όψη ενός προλαδωμένου δαπέδου με την αντοχή και προστασία ενός προβερνικωμένου δαπέδου.

Η διαδικασία συντήρησης είναι πολύ απλή.Απλά σφουγγαρίζετε το δάπεδό σας με Wax Care μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να διατηρείται και να προστατεύεται η επιφάνεια του δαπέδου σας .Θα πρέπει να στίβετε όσο περισσότερο μπορείτε τη σφουγγαρίστρα σας.

Μετά σφουγγαρίζετε:
- όταν το πάτωμα είναι βρώμικο
- όταν το πάτωμα δείχνει στεγνό

Χρησιμοποιείτε δύο κουβάδες:
Έναν κουβά με Wax Care σε αναλογία 100ML ανά 5 λίτρα νερού
Έναν κουβά με καθαρό νερό για να ξεπλένετε τη σφουγγαρίστρα από το Wax Care.
Μη σφουγγαρίζετε με σκέτο νερό γιατί αφαιρεί την προστατευτική μεμβράνη που δημιουργεί το Wax Care.
Μη χρησιμοποιείτε σφουγγαρίστρα η πανιά από microfibre γιατί χαράζουν το πάτωμα.

Outdoor

Σελ. 18 καταλόγου
 

                                                                                          Lantzis A. Alcan         Τηλ.: 210 8002900
Follow us

ICHS Communication